Πορεία 6 Δεκέμβρη Άρτα.

kloyf

Παρ’ όλη την βροχή αρκετός κόσμος κατέβηκε στην συγκέντρωση. Δύο μπλόκ : Αντιφασιστική Σ.Α και Νέοι/ες Σύριζα
Η πορεία ξεκίνησε απο την κεντρική πλατεία στις 8:30 ακολούθησε το δρομολόγιο αγ. Γεώργιο Κιλκίς και πάλι κεντρική πλατεία.
Φωνάχτηκαν συνθήματα Για την εξέγερση του Δεκέμβρη καθώς και για τον Ν.Ρωμανό.
Γράφτηκαν συνθήματα αλληλεγγύης στον Ν.Ρωμανό και βάφτηκαν με σπρέι ΑΤΜ.

Ακόμη υπενθυμίστηκε στο έτερο απολειφάδι βουλευτή της δολοφονικής μνημονιακής συγκυβέρνησης, πως είναι συνένοχος στην βασανιστική-δολοφονική αντιμετώπιση της υπόθεσης του αναρχικού αγωνιστή Ν.Ρωμανού.

gklou

 

dghf kauhgf hkjopjkuytgf

Το κείμενο που μοιράστηκε από την Αντιφασιστική Συσπείρωση Άρτας

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΟΤΕ…

6 Δεκέμβρη 2008, ο δεκαπεντάχρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος πέφτει νεκρός στα Εξάρχεια από το όπλο του ειδικού φρουρού Επαμεινώντα Κορκονέα. Η δολοφονία του Γρηγορόπουλου αποτελεί το έναυσμα για μια εξέγερση ενάντια στο αλαζονικό και αυταρχικό κράτος. Από το ίδιο κιόλας  βράδυ πλήθος κόσμου συγκρούεται με τις κατασταλτικές δυνάμεις και επιτίθεται σε   τράπεζες, κομματικά γραφεία και καπιταλιστικούς στόχους. Η απάντηση άλλωστε, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Τις επόμενες μέρες η οργή  γιγαντώνεται. Γίνονται  αυθόρμητες πορείες καθώς και συνεχείς συνελεύσεις σε κατειλημμένα δημόσια κτήρια και  πανεπιστήμια με πλήθος κόσμου  να συμμετέχει και να στηρίζει. Η θλίψη μετατρέπεται σε οργή και η οργή σε συνείδηση. Μια ολόκληρη κοινωνία επιτίθεται σε ό, τι την πνίγει και την καταπιέζει.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι φοιτητές και οι μαθητές, ήδη εξαγριωμένοι από την αβεβαιότητα του μέλλοντος τους, κατακλύζουν τους δρόμους  και πραγματοποιούν  άγριες επιθέσεις σε όλα σχεδόν τα Αστυνομικά τμήματα της χώρας. Όσο περνάν οι μέρες, αυξάνονται οι καταλήψεις σε  δημοσιά κτίρια και σε τηλεοπτικούς σταθμούς, συνεχίζονται οι συγκρούσεις, οι επιθέσεις, οι απαλλοτριώσεις , τα σαμποτάζ , οι πορείες καθώς και κάθε είδους πολιτικές και πολιτιστικές  παρεμβάσεις. Η κυβερνητική προπαγάνδα  μέσα από τα χειραγωγούμενα ΜΜΕ (τα οποία οι ιδιοκτήτες τους συνεχίζουν έως και σήμερα να έχουν την εύνοια της κάθε κυβέρνησης με κοινά οφέλη και για τους δύο) από την πρώτη στιγμή συκοφαντεί και τρομοκρατεί. Επίσης, πραγματοποιούνται δράσεις αλληλεγγύης σε πολλές πόλεις ολόκληρου του πλανήτη. Η εξέγερση του Δεκέμβρη αποκτά τεράστιες διαστάσεις και εκπέμπει ένα ηχηρό μήνυμα: Το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό

Παρ’ όλες τις προσπάθειες συκοφάντησης,  η γέννηση καινούριων κινημάτων και δομών αλληλεγγύης και αγώνα καθώς και η διατήρηση τους έως σήμερα, μας δείχνει πως η εξέγερση εκείνη όχι μόνο δυνάμωσε τις εστίες αντίστασης που υπήρχαν μέχρι τότε αλλά και τις πολλαπλασίασε.

Από τον Δεκέμβριο του 2008 έως σήμερα το κράτος και όλοι του οι μηχανισμοί συνεχίζουν να εξαθλιώνουν να τρομοκρατούν και να δολοφονούν άμεσα και έμμεσα χωρίς κανένα ενδοιασμό χρησιμοποιώντας τα νομικά μαγειρέματα ή τα παρακρατικά τους δεκανίκια. Μετά την τρομοκράτηση ολόκληρης της κοινωνίας και την οικονομική της εξαθλίωση, οι εξουσιαστές επιδεικνύουν όλη τους την εκδικητικότητα σε όσους αντιστέκονται (και ειδικότερα τους αναρχικούς) όπως στην περίπτωση του Κώστα Σακκά και τώρα με τον  Νίκο Ρωμανό.

Η παρουσία μας στο δρόμο και η πραγμάτωση της αλληλεγγύης θα πρέπει να προωθήσουν την ενδυνάμωση των αντιστάσεων μας απέναντι στο φασισμό που προωθούν καθημερινά.

Να επιτεθούμε με όπλο μας της ανάγκες,  τις επιθυμίες και τα όνειρα μας.

Να οργανώσουμε τις δικές μας δομές, τις αντιστάσεις αλλά και την επίθεση απέναντι στον σάπιο κόσμο τους. Να χτίσουμε τον δικό μας κόσμο, της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, της Ελευθερίας.

Ενάντια στην φτώχεια, τον φασισμό και το θάνατο που προσφέρει η εξουσία.

 Κοινωνική και ταξική αφύπνιση, οργάνωση, αντεπίθεση.

 Αγώνας για ζωή ,αξιοπρέπεια και ελευθερία.

                                                                      Αντιφασιστική συσπείρωση Άρτας