Κείμενο που μοιράστηκε στη μικροφωνική παρέμβαση.

Κείμενο που μοιράστηκε στη μικροφωνική παρέμβαση στην κεντρικη πλατεία της Άρτας.27/2/2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ, ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΝ, ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ

 

20 Γενάρη 2014 το λιμενικό εντοπίζει ανοιχτά από το Φαρμακονήσι βάρκα με Αφγανούς και Σύριους πρόσφυγες. Στην παράνομη προσπάθεια του λιμενικού να «επαναπροωθήσει» την βάρκα προς την Τουρκία η βάρκα ανατρέπεται. Οι λιμενικοί όχι μόνο δεν προσπάθησαν να διασώσουν αλλά σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επιζώντων χτυπούσαν όσους προσπαθούσαν να σωθούν αλλά και εμπόδιζαν όσους προσπάθησαν να βοηθήσουν τους υπολοίπους. Τραγικό αποτέλεσμα 12 νεκροί εκ των οποίων οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά.

Μαρτυρίες διασωθέντων προσφύγων:

«…όταν προσπάθησε η γυναίκα μου να πιαστεί από την βάρκα του λιμενικού οι άνδρες του λιμενικού την κλωτσούσαν. Δεν με άφησαν να πέσω στην θάλασσα να σώσω την γυναίκα και το παιδί μου..

«…οι άνδρες του λιμενικού μας έβριζαν και μας απειλούσαν με τα όπλα. Έβλεπαν να πνίγονται γυναίκες και παιδιά και δεν έκαναν τίποτα».

«ένας Σύριος προσπάθησε με ένα ξύλο να σώσει μια γυναίκα που πνιγόταν … ένας άνδρας του λιμενικού τον χτύπησε στο κεφάλι με κλωτσιά…».                                        

Αυτή η κρατική δολοφονία δεν είναι ένα «μεμονωμένο περιστατικό» αλλά η πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό και τα πλαίσια της μηδενικής ανοχής. Οι απροκάλυπτα ρατσιστικές και φασιστικές δηλώσεις τους άλλωστε το αποδεικνύουν περίτρανα.

Αρχηγός Ελ.Αστυνομίας Ν. Παπαγιανόπουλος: «Να  τους κάνουμε το βίο, αβίωτο να μην θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα…»

Θάνος Πλευρης: «Η φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται, αν δεν υπάρχουν απώλειες. Και για να γίνω κατανοητός, αν δεν υπάρχουν νεκροί, η φύλαξη των συνόρων θέλει νεκρούς.»

Η ανθρώπινη ζωή είναι ξεκάθαρο πως δεν έχει καμία αξία μπροστά στην διασφάλιση των πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων τους. Οι εξουσιαστικές πρακτικές τους αλώστε πάντοτε  επένδυαν στην δημιουργία εικονικών εχθρών και κινδύνων ως αντιπερισπασμό στα δικά τους βρώμικα συμφέροντα.

Από την πλευρά του κράτους η βία, ο τρόμος και ο ρατσισμός έχουν μεταφραστεί σε νόμο τάξη και εθνική ομοψυχία.

Πέρα από τους μετανάστες που χρόνια τώρα δολοφονούνται στα σύνορα, βασανίζονται στα αστυνομικά τμήματα, μαχαιρώνονται στο δρόμο, εξαθλιώνονται στα χωράφια και στοιβάζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ,η μισάνθρωπη και σαδιστική μανία της κυβέρνησης επιτίθεται στον καθένα ανεξαιρέτως.

Φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν με μαζικές απολύσεις, περικοπές μισθών και συντάξεων, κατακρεουργώντας ατομικά και εργασιακά δικαιώματα, υπερφορολογώντας τους πάντες και τα πάντα. Ξεπουλούν και λεηλατούν κοινωνικά αγαθά και τον φυσικό κόσμο, προσπαθώντας να παραλύσουν την κοινωνία και να την μετατρέψουν σε μία συναινετική και υποταγμένη μάζα, έρμαιο ενός καπιταλιστικού συστήματος.

 

Από την άλλη όσοι τολμούν να αντισταθούν έρχονται αντιμέτωποι με ένα σκληρό και αποφασισμένο καθεστώς. Καταστολή και συκοφάντηση απεργών, επιθέσεις με χημικά και ξύλο σε πορείες και συγκεντρώσεις, μαζική τρομοκράτηση τοπικών κοινωνιών (Β.Α Χαλκιδική) εισβολές και εκκενώσεις σε καταλήψεις και κοινωνικούς χώρους, μαζικές προσαγωγές, συλλήψεις και φυλακίσεις αγωνιστών, αστυνομικοί έφοδοι σε σπίτια.

Όλα αυτά τα περιστατικά περιλαμβάνονται στο πλαίσιο ενός «νόμιμου» κρατικού πογκρόμ , απέναντι στους αντιστεκόμενους και αγωνιζόμενους ανθρώπους. Η ρατσιστική-φασιστική ατζέντα της φαινομενικά ‘’υπό διωγμού’’ Χ.Α υιοθετείται και εφαρμόζεται από την κυβέρνηση στο όνομα της δήθεν υπεράσπισης της δημοκρατίας και της ομαλότητας, αφήνοντας μεν τα περιθώρια σε κάθε φασιστικό συρφετό να λειτουργεί σαν παρακράτος, αρκεί να την υπηρετεί πιστά κινούμενη στα πλαίσια και τα όρια των πολιτικών της επιδιώξεων. Πρόσφατο περιστατικό η προκλητική πορεία φασιστοειδών της Χ.Α στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τους ίδιους και στην συνέχεια η επιθέση τους στον κοινωνικό χώρο Ρεσάλτο, με τους μπάτσους να παρακολουθούν αμέτοχοι. Μερικές μέρες αργότερα,  παρόλο που είχαν απαγορευτεί οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 2 Φλεβάρη οι ναζί της Χ.Α πορεύτηκαν κανονικά ενώ η αντιφασιστική συγκέντρωση στο σύνταγμα δέχτηκε επίθεση από τα ΜΑΤ. Έχει αποδειχθεί και αποδεικνύεται καθημερινά πως εξουσία και φασισμός είναι δυο πράγματα ταυτόσημα . Μέσα στην κρίση που αυτοί δημιούργησαν, φοβούμενοι την κοινωνική δυσαρέσκεια και τις αντιστάσεις που αυτή γεννά, εφαρμόζουν μια πολιτή φόβου και τρομοκρατίας, φανερώνοντας περίτρανα το φασιστικό τους πρόσωπο.

Από την πλευρά μας, ο κόσμος του αγώνα αλλά και όσοι αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα και τα παιχνίδια εξουσίας οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις δομές και τις αντιστάσεις που θα αντικρούσουν τα μισάνθρωπα δολοφονικά και τρομοκρατικά σχέδια του κράτους. Δημιουργώντας δομές κοινωνικής συνύπαρξης σε κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών. Με την οργάνωση από τα κάτω ενάντια σε ιεραρχίες διαχωρισμούς και δογματισμούς. Προτάσσοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη, την μαχητική αντίσταση και δημιουργία, ενάντια σε κάθε εξουσιαστική και φασιστική νοοτροπία που επιδιώκει την δημιουργία ενός κλίματος κοινωνικού κανιβαλισμού.

Ενάντια στις προκαταλήψεις, τα τείχη, τα σύνορα και οτιδήποτε δημιουργεί διαχωρισμούς και εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο. Για την δημιουργία ενός αντιφασιστικού, αντικαπιταλιστικού, αντιιμπεριαλιστικού μετώπου. Για την ατομική και κοινωνική χειραφέτηση. Για έναν κόσμο που θα βασίζεται στις αξίες της ισότητας, της αξιοπρέπειας, της ελευθερίας.

 

Αντιφασιστική Συσπείρωση Άρτας