Συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Άρτας την Τρίτη 12 Ιουνίου. Ενάντια στο ρατσισμό, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την φασιστική απειλή

a4 live copy

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Κείμενο που μοιράστηκε στην Αντιρατσιστική-αντιφασιστική συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Άρτας την Τρίτη 12 Ιουνίου:

Ενάντια στο ρατσισμό,

τον κοινωνικό κανιβαλισμό

και την φασιστική απειλή.

Οι διαχειριστές του οικονομικού και πολιτικού συστήματος ανέκαθεν χειραγωγούσαν τις κοινωνίες αποπροσανατολίζοντας και παραπληροφορώντας, με μοναδικό στόχο την εκμετάλλευση και την καταπίεση.

Απέναντι στα αυστηρά μέτρα λιτότητας, τις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, συνάντησαν μεγάλες κοινωνικές αντιστάσεις με πορείες , απεργίες, κινήματα, συγκρούσεις και μία γενικευμένη εναντίωση στον ολοκληρωτισμό που προσπάθησαν να σερβίρουν.

Προσπαθώντας να πλασάρουν μία γενική και αόριστη εθνική ενότητα και ομοψυχία ώστε να συγκαλύψουν τα οικονομικά τους εγκλήματα (σκάνδαλα, μίζες, πλιάτσικο των ταμείων κ.α ) καθώς και τους αντικοινωνικούς τους σχεδιασμούς για την υπερεκμετάλλευση-εξαθλίωση των ντόπιων και μη εργαζομένων, εντελώς πραξικοπηματικά προχώρησαν σε δημιουργία συγκυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» επικυρώνοντας παλαιότερα και υπογράφοντας τα νέα αντιανθρώπινα «μέτρα».

Εκμεταλλευόμενοι το χρονικό περιθώριο μέχρι τις εκλογές της 6ης Μάη κράτος, παρακράτος, και Μ.Μ.Ε σπέρνουν ασύστολα φόβο, ρατσισμό και ξενοφοβία.

Οι μετανάστες παρουσιάζονται ως κύριοι υπεύθυνοι για την αύξηση της φτώχιας της ανεργίας και της εγκληματικότητας. Παρουσιάζοντας τους ακόμη σαν «υγειονομική βόμβα μεγατόνων» φανερώνετε το πόσο ξεδιάντροπα και πρόστυχα οι εξουσιαστές προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και αποπροσανατολίσουν.

Μπολιάζοντας τον φόβο στα μυαλά των ανθρώπων ο φόβος γεννά αγανάκτηση και η αγανάκτηση μίσος.

Οι υποστηρικτές του Μίσους αυτού βρήκαν γόνιμο έδαφος να παρουσιαστούν ως σωτήρες.

Φιλοναζιστές, δηλωμένοι αντιδημοκράτες, απόγονοι δοσίλογων, ταγματασφαλιτών και κάθε είδους νοσταλγοί των πιο μαύρων σελίδων της ιστορίας και της ανθρωπότητας, με την βοήθεια του κράτους που τόσα χρόνια συνεργάζονταν μόνο στο παρασκήνιο, συναντούν καινούριους υποστηρικτές και συνοδοιπόρους.

Με την είσοδό τους στη βουλή όχι μόνο δεν προσπάθησαν να διατηρήσουν ένα «δημοκρατικό πρόσωπο» αλλά προχώρησαν σε συχνότερες και εντονότερες ρατσιστικές –φασιστικές επιθέσεις, τραμπουκισμούς, πογκρόμ και τρομοκρατία σε συνεργασία πολλές φορές με τους μπάτσους.

Να μην επιτρέψουμε την χειραγώγηση των μαζών με ρατσιστικές νοοτροπίες, τις φασιστικές αντιλήψεις και μηχανισμούς να συντηρούν το φόβο και την μισαλλοδοξία, την προπαγάνδα των ισχυρών να διευκολύνει μία ροπή προς τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Να οργανώσουμε τις κοινωνικές αντιστάσεις και άμυνες, προτάσσοντας την αλληλεγγύη των καταπιεσμένων και την αυτοοργάνωση, σε έναν γενικευμένο αντιφασιστικό – αντικαθεστωτικό αγώνα με κοινωνικά –ταξικά –ελευθεριακά και διεθνιστικά χαρακτηριστικά.

Ενάντια σε κάθε απολυταρχικό καθεστώς που προσπαθεί να επιβληθεί ισοπεδώνοντας κοινωνικές, πολιτισμικές, ανθρώπινες αξίες και ελευθερίες.

Για να τσακίσουμε τον κόσμο, της αδικίας και της εκμετάλλευσης

των διακρίσεων, των συνόρων και των πολέμων.

.

Για ένα κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης ,ελευθερίας και αξιοπρέπειας.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ

ΚΑΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Αντιφασιστική Συσπείρωση Άρτας