Αφίσα: Να τσακίσουμε τον φασισμό σε κάθε του μορφή.

αφισα 3 15

«Δεν πολεμάμε τον φασισμό μαζί με την κυβέρνηση,αλλά σε πείσμα της κυβέρνησης. Ξέρουμε ότι καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί την καταστροφή του φασισμού, γιατί η αστική τάξη είναι υποχρεωμένη να βρίσκει καταφύγιο σε αυτόν, κάθε φορά που βλέπει την εξουσία να της φεύγει από τα χέρια» Μπουεναβεντούρα Ντουρρούτι

 

Ο φασισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του καπιταλισμού. Τον υπηρετεί και τροφοδοτείται από αυτόν. Καμία κυβέρνηση αριστερή ή δεξιά δεν πρόκειται να έρθει σε ουσιαστική ρήξη με το τρέχον πολιτικόοικονομικό σύστημα, το οποίο αντιλαμβάνεται τις κοινωνίες ως στατιστικές και αριθμούς και που με βασικά εργαλεία την εκμετάλλευση, την επιβολή και τη χειραγώγηση αποσκοπεί στο κέρδος.

 

Η δομή του συστήματος αυτού σε συνδυασμό με τη προβληματική αντίληψη της ανάθεσης και της αποποίησης ευθυνών από την πλευρά της κοινωνίας ,επιτρέπει την γέννηση και διόγκωση μικρής ή και μεγάλης κλίμακας φασιστικών αντιλήψεων και πρακτικών που αργά ή γρήγορα ,το κράτος θα αξιοποιήσει προς όφελος του με οποιοδήποτε τρόπο.

 

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ !

Κανένας εφησυχασμός, καμία εμπιστοσύνη στον “αντιφασισμό” της εξουσίας.

Ο φασισμός τσακίζεται μέσα από τους οργανωμένους κοινωνικούς –ταξικούς αγώνες, αδιαμεσολάβητα και αντιθεσμικά. Σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας, χτίζοντας δομές αλληλεγγύης αυτοοργάνωσης, δράσης και αντιπληροφόρησης με σκοπό την χειραφέτηση, την άμυνα και την επίθεση απέναντι στο φασισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Αντιφασιστική Συσπείρωση Άρτας