Mικροφωνική και μοίρασμα κειμένου αλληλεγγύης προς τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Β.Α Χαλκιδικής καθώς και όσους διώκονται και στοχοποιούνται για την δράση τους ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.

Σάββατο 9 Νοέμβρη 7:00 μμ  κεντρική πλατεία της Άρτας.

Στα πλαίσια του Διεθνούς Καλέσματος  αλληλεγγύης στον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική ,η Αντιφασιστική Συσπείρωση Άρτας πραγματοποιεί μικροφωνική και μοίρασμα κειμένου αλληλεγγύης προς τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Β.Α Χαλκιδικής καθώς και όσους διώκονται και στοχοποιούνται για την δράση τους ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  dree  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το κείμενο που μοιράστηκε:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ Β.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ

Τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι των χωριών της Β.Α Χαλκιδικής αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια του κράτους και της Ελληνικός χρυσός (θυγατρική της πολυεθνικής Eldorado gold και του ομίλου Μπόμπολα) προσπαθώντας να αποτρέψουν ένα έργο, το οποίο  θα έχει σοβαρές και μη αναστρέψιμες καταστροφικές συνέπειες  για το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες.

Οι διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις των κατοίκων των γύρω  περιοχών στην ΒΑ Χαλκιδική εξαρχής αντιμετωπίστηκαν με βία, χημικά και τρομοκρατία από την αστυνομία. Ο ριζοσπαστικός αγώνας και η αντίσταση των ντόπιων ενάντια στο σκανδαλώδες και αντικοινωνικό έργο, ανέδειξε τα σχέδια καταστροφής του όρους Κάκαβος και της ευρύτερης περιοχής ,σε πανελλαδικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ειδικότερα μετά τις κατηγορίες με ανύπαρκτα στοιχεία για τον  εμπρησμό  του εργοταξίου στην περιοχή των Σκουριών , προφυλακίζονται  τέσσερις  αγωνιστές οι οποίοι αφήνονται ελεύθεροι μετά από σχεδόν μισό χρόνο με περιοριστικούς όρους και καταβολή  εγγυήσεων  με εξοντωτικά χρηματικά ποσά. Ενεργοποιείται ο  «αντι»τρομοκρατικός νόμος  και  εξαπολύονται  μαζικές διώξεις  αγωνιζόμενων κατοίκων ως μέλη  εγκληματικής οργάνωσης. Πραγματοποιούνται δεκάδες προσαγωγές, εισβολές σε σπίτια και απαγωγές αγωνιστών, βίαιη απόσπαση γενετικού υλικού (DNA) από δεκάδες κατοίκους , παρακολουθήσεις μέσα από  τηλεφωνικές υποκλοπές,  αποκλεισμοί  ολόκληρων χωριών και πόλεων, καθώς και  επιθέσεις με δακρυγόνα και ξυλοδαρμούς σε διαδηλωτές, ηλικιωμένους  και μικρά παιδιά καθώς και μια ψυχολογική τρομοκρατία που λαμβάνει χώρα έως και σήμερα.

Κράτος, κεφάλαιο και ΜΜΕ  στα πλαίσια στήριξης του συγκεκριμένου καταστροφικού έργου αλλά και στην προσπάθεια ποινικοποίησης-δαιμονοποίησης  των κοινωνικών αντιστάσεων αξιοποιούν  την θεωρία των δύο άκρων. Κατασκευάζεται  ένα σενάριο αντιτρομοκρατικού παραληρήματος για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης που αφορά 29 άτομα. Εικοσιτέσσερα από την Χαλκιδική και πέντε  από την Θεσσαλονίκη (ένας εκ των οποίων κατάγεται από την πόλη μας  γνωστός για την κοινωνικοπολιτική του δράση), στοχοποιόντας τους έτσι για  την συνεχή τους δράση και  έμπρακτη αλληλεγγύη, προς τους κατοίκους της Ιερισσού. Αυτή η δίωξη των 29 αποτελεί ξεκάθαρα μια σκευωρία βασισμένη σε 2.500 σελίδες δικογραφίας η οποία προκύπτει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, και καταγεγραμμένες συνομιλίες που αφορούν  την δημιουργία εκδηλώσεων καθώς και  συσχέτιση άσχετων γεγονότων.

Ο ανυποχώρητος και διαρκής αγώνας των κατοίκων που αντιστέκονται με όλες τους τις δυνάμεις απέναντι στην υποβάθμιση της ζωής και του τόπου τους, ενάντια στο χρυσό θάνατο και την λεηλασία της φύσης ,είναι αγώνας που αφορά όλους μας. Η καταστροφική και αντικοινωνική πλατφόρμα που ονομάζουν «πράσινη ανάπτυξη» έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στις ζωές και το περιβάλλον που ζούμε και όλα αυτά στο βωμό του κέρδους και της εκμετάλλευσης.

Η μανία με την οποία το κράτος και οι μηχανισμοί του επιτίθενται σε επιχειρησιακό αλλά και ιδεολογικό επίπεδο απέναντι σε όσους  εναντιώνονται στους επιχειρηματικούς και νομοθετικούς σχεδιασμούς του, δεν είναι τίποτε άλλο από το μέλλον που επιφυλάσσουν για ολόκληρη την κοινωνία.

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών για τους 14 που δικάζονται στις 21Νοεμβρίου

μετά από την βίαιη επέμβαση της αστυνομίας και τις συλλήψεις στις σκουριές τον περασμένο Οκτώβρη.

Αλληλεγγύη στους 29 που διώκονται για την ίδια υπόθεση

Οι κοινωνικοί αγώνες  δεν είναι ούτε παράνομοι ούτε νόμιμοι, είναι δίκαιοι.

Αλληλεγγύη σε όσους αγωνίζονται για την προάσπιση της γης, της ζωής και της ελευθερίας

                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Aντιφασιστική συσπείρωση Άρτας